BOS VILLA
Rhenen  51°58’N 5°34’O

Een prachtige groene kavel vol bomen, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug.  Voor deze mooie plek is deze villa ontworpen. Aan de voorzijde lijkt de villa statisch, maar aan de achterzijde opent zij zich naar de bomen, het bos en laat het zonlicht naar binnen stromen.

De wens van onze opdrachtgevers was tweeledig: veel openheid en licht, maar ook voldoende privacy. Daarnaast waren zij gecharmeerd van strakke lijnen en grote overstekken.

De meer gesloten functies positioneerden we aan de voorzijde, waardoor de leeffuncties zoals de living en de woonkeuken, heerlijk baden in het licht met uitzicht op de groene tuin. Ook maakten we gebruik van het heuvelachtige kavel. Een garage weggewerkt maar te bereiken via een autolift, waar de opdrachtgever zijn gemotoriseerde juweeltjes kan tentoonstellen. Op de verdieping kom je de villa binnen. Echter, door het niveauverschil ligt deze woonverdieping op gelijk met het terras aan de achterzijde en loop je zo naar buiten. De slaapverdieping ligt enigszins terug van de gevellijn. Dit zorgt voor de nodige privacy en heerlijke balkons voor een drankje in de avondzon

FOREST VILLA
Rhenen  51°58’N 5°34’O

A beautiful green plot full of trees, on the edge of the Utrechtse Heuvelrug. This villa is designed for this beautiful place. The front of the villa seems static, but the back side opens up to the trees, the forest and lets the sunlight stream in.

The desire of our clients was dual: a lot of transparency and light, but also privacy. In addition, they were charmed by clean lines and large overhangs.

The more closed functions are positioned at the front, making the living functions such as the living room and the living kitchen, bathing in the sunlight overlooking the green garden. We also took advantage of the hilly land. At the front, the garage is placed on the lower level entered by a carlift, where the client can display his motorized jewels. Upstairs on the first floor you enter the villa. However, by the height difference this living floor levels with the terrace at the back and you can walk right out. The sleeping floor is slightly retracted from the facade line. This provides the necessary privacy and lovely balconies for a drink in the evening sun.