CULTUREEL CENTRUM MEXICO
La Manzanilla Mexico 19°18’N 104°45’W

Het cultureel centrum ligt hoog bovenop de berg, temidden van het regenwoud van La Semilla de los Ingenios. Het is een plek vol kunst, wetenschap en architectuur waar mensen van heel de wereld samen komen om hun passie te delen.

Deze prachtige plek, die hoog uittorent boven de omliggende steppes, vraagt om een zorgvuldige inpassing van het gebouw in het landschap. Met respect voor de omgeving, voor de berg en het bos is het cultureel centrum CARVED daarom zo ontworpen dat het opgaat in de berg. Als een beeldhouwwerk is het uitgehakt uit de berg. Slecht een aantal uitsnedes laten een glimp zien van het gebouw, ingebed in de berg.

Bovenop de berg biedt een uitsnede toegang tot het gebouw. Bij binnenkomst ontvouwt zich de cirkelvormige ruimte in de berg. Een route leidt je langs verschillende expositieruimtes, zowel binnen als buiten, naar beneden naar de centrale ruimte, via de ronde trap. Ook hier is het gebouw opengespleten. Het biedt een overweldigende uitzicht op het bos, in al zijn pracht. Deze uitsnede vormt een terras waar je rustig van de omgeving kan genieten.

Er worden natuurlijke lokale materialen en kleuren toegepast. De wanden zijn opgebouwd uit de lokale Adobe steen, wiens rode kleur prachtig past in de omgeving. Adobe steen heeft goede thermische eigenschappen. Ook maken we gebruik van zonne-energie en natuurlijke koeling.