HERONTWERP GARAGE DEN HAAG
52°27′N 4°46′O Den Haag

Dit herenhuis in Den Haag wordt bewoond door een jong gezin.  Vader en moeder werken allebei thuis, en er komen veel kinderen over de vloer. Gewoond werd er alleen in het bovenhuis, de garage op de begane grond

werd slechts als opslag gebruikt. De wens was deze te transformeren naar een functionele maar warme 2e woon/werkkamer, waar voldoende plek is om te werken en workshops te geven, maar ook om te ontspannen en te spelen.

Wij hebben een groot meubel ontworpen dat zich over de gehele ruimte uitstrekt. Dit meubel bestaat uit een keuken en veel kastruimte, maar ook uit een podium met daarop werkplekken en een ingebouwde houtkachel.

Het verdeelt de ruimte in verschillende plekken: vader kan rustig een boek lezen in een comfortabele fauteuil bij de kachel terwijl de kinderen huiswerk maken aan het bureau op het podium. Het meubel loopt zelfs door naar buiten, de tuin in. Hierdoor komt buiten naar binnen, en andersom. De trap die naar het vernieuwde dakterras loopt, is hierin verwerkt. In dit dakterras is een 6m lang daklicht ontworpen, dit zorgt voor extra daglicht in de woon/werkkamer.

De opdrachtgever wenste een industriële uitstraling.  Er is gekozen voor stoere materialen in lichte kleuren, met als contrast het strakke meubel in warm geel.  De originele stalen binten blijven in het zicht.

 


 

REDESIGN GARAGE THE HAGUE
52°27′N 4°46′O The Hague

This townhouse in The Hague is inhabited by a young family. Father and mother both work at home, and many children visit the place. They lived only in the upper house, the garage on the ground floor was only used as storage. The wish was to transform the ground floor to a functional but intimate 2nd living / workroom, where there is enough space to work and give workshops, but also to relax and play.

We have designed a large element which extends over the entire space. This element consists of a kitchen and lots of closet space, but also of a stage with workplaces and a built-in stove.

It divides the space into different areas: father can quietly read a book in a comfortable armchair by the fire while the children do their homework at the desk on the stage. The element even expands into the garden. This brings the outside inside, and vice versa. The staircase leading to the new rooftop terrace is woven into the design of the element. Into this rooftop terrace is a 6 meters long skylight designed, this provides extra light in the living / workroom.

The client wanted an industrial look. We have chosen tough materials in light colours, with the clean element in warm yellow as a contrast. The original steel beams remain in sight.